Företagsfilm -
Filmen som får ditt företag att sticka ut

Behöver ett företag verkligen en företagsfilm? Svar ja.

Mycket pekar på att det är lättare för människor att ta in information om den presenteras visuellt. Vilket vi på Streamline Studio helt håller med om. Men varför?
Låt oss övertyga dig!

e-mail icon

Företagsfilm och dess påverkan

En företagsfilm hjälper ditt företag att växa. Och när vi pratar om att växa så syftar vi inte enbart på konverteringar, utan också att själva varumärkesmedvetenheten växer. Du kommer automatiskt kunna nå ut till en bredare publik än vad du tidigare har kunnat. Det är ett smidigt sätt som gör det enklare för ditt företag att berätta om er - utan att ni behöver lyfta ett endaste säljfinger.

Vad menas med företagsfilm?

En företagsfilm kan lätt blandas ihop med reklamfilm, men riktigt så är inte fallet. Ja, själva grundidén är likadan, just att det är en film som stärker varumärket. Men medan en reklamfilms syfte är att marknadsföra en tjänst/produkt eller ett företag, så används en företagsfilm till att presentera företaget/produkten. En företagsfilm förklarar företaget. En reklamfilm marknadsför företaget.
Helt enkelt. Samma lika, men ändå inte.

Är du mer sugen på reklamfilm?
Oroa dig inte - vi kan sånt också. Läs mer här!

Varför just ditt företag behöver en företagsfilm

Okej, låt oss säga att du är intresserad av en viss film. Men du är lite osäker på om du vill investera pengar genom att gå på bio och se den. För låt oss vara ärliga - du vet ju inte riktigt om den är bra, eller om den är dålig, utan att ha sett den. Är den värd att lägga pengar på - och sen  i slutändan stå där, ledsen och besviken? Hm, oklart...

Så vad gör du då? Jo, du letar upp en trailer såklart! En trailer visar upp de viktigaste bitarna av en film, som i grunden är till för att locka just dig till att vilja gå, och betala, för att se den. Lite så, eller ganska så exakt, är det med företagsfilm också. 

Det är alltid en bra idé att investera i en företagsfilm.
En stor fördel är att den har många olika användningsområden. Du kan till exempel använda den på din webbsida, i sociala medier eller ett enkelt material som du kan skicka vidare till potentiella kunder. Så ja, en företagsfilm behövs. Om du nu vill sticka ut och få folk att förstå dig, din produkt och ditt företag. 

företagsfilm spelas inpicture with REC on it
hand håller kamera

Varför vi på
Streamline Studio
älskar företagsfilmer

Att skapa filmer och hjälpa företag framåt ligger i vårt DNA. Därför är just företagsfilm en fantastisk chans för oss att hålla oss i vår sanna natur (snyggt översatt från "Stay true to our nature", men du förstår nog vad vi menar). Vi har ett starkt team bakom oss, som har en lång och erfaren bakgrund med ett kreativt skapande. Med oss på Streamline Studio hjälper vi dig att informera om dina tjänster/produkter, engagera dina kunder i ditt företag och berör dina nya, potentiella, kunder.

Så, vilka olika typer finns det?

Som vi nämnde tidigare så finns det olika typer av företagsfilmer som vi kan producera till ditt företag.
Nedan kommer tre av de mest vanliga företagsfilmerna.

Instruktionsfilm

En instruktionsfilm är en film som ni kan använda er av när ni vill förklara hur en process går till. Exempelvis kan det vara en beskrivande film om hur du använder en viss typ av tjänst eller dylikt. Där brukar vi använda oss av voice-overs som förtydligar budskapet ett ytterligare steg.
·

Produktfilm

En produktfilm visar upp produkten och dess användarområden. Exempelvis hur du enklast använder produkten, när den används och så vidare. En produktfilm som beskriver produkten och förklarar varför den är bra.
·

Varumärkesbyggande

Ett av de mest vanliga företagsfilmerna som vi på Streamline Studio gör: de som stärker ditt varumärke. Här kan vi använda oss av en blandning av instruktioner, produkter och - det som är allra viktigast - en skön känsla. Företagsfilmen visar varför kunderna bör välja ditt företag och vad som gör just ditt företag unikt.

Med en varumärkesbyggande företagsfilm försöker vi sätta en tonalitet och rätt budskap som på en kort tid lämnar dina framtida kunder med ett bra intryck. Denna typ av film har många olika användarområden och funkar utmärkt att lägga ut på både sociala medier, Youtube eller på din webbsida.
·
CareofBeds
MBilar Group
Elon
Ingelsta Kalkon
XL Bygg
Stadium Outlet
Fiskarhedenvillan
Mekonomen
Sortera
Bredbandsval
Partykungen
Grythyttan
Jägersro
Teknikdelar